Az augusztusi borünnepek után szeptemberben a szüreté a fő szerep - többek között Badacsonyban, Tihanyban, Buzsákon, Zalakaroson nyílik lehetőség arra, hogy bekapcsolódjunk a szüreti munkálatokba és mulatságokba, de különleges ízélményt ígér a lengyeltóti diófeszivál, vagy éppen a keszthelyi burgonyafesztivál is.
Októberben folytatódnak a nem mindennapi ízek és ételköltemények apropóján szervezett gasztrofesztiválok: a leghíresebb ezek közül a siófoki Tojásfesztivál és a szigligeti Süllőfesztivál.
Ennek megfelelően a nyárutón, valamint ősszel a Balatoni RMI marketingtervével összhangban az utószezoni ajánlatok mellett a bor és gasztronómiai ünnepek, valamint az aktív és a wellness lehetőségek kerülnek a kommunikáció középpontjába a „Balaton – LaktaTó” elnevezésű kampány keretén belül:
Bátran ki lehet próbálni, meg lehet kóstolni a balatoni ízeket – hol máshol, mint az igen nívós balatoni éttermekben!
Mint ismert, a Népszabadság TOP50 legjobb magyar étterem c. kiadványa és a Stahl magazin nyári száma is kiemelten foglalkozott a balatoni gasztronómiai kínálattal. Előbbinél két balatoni étterem is szerepel a TOP 10-ben (első helyen a Chateau Visz gourmet étterme, míg 9. helyen a balatonszemesi Kistücsök hirdeti a balatoni gasztronómia egyedi és egyben kiváló minőségét), utóbbi esetében pedig 15 balatoni ínyenctippet állított olvasói elé az ismert személyiség, Stahl Judit (nem kisebb legendás helyeket megemlítve, mint a Majthényi Présház, az Istvándy Pince vagy a Bergmann cukrászdák).
|