ARCHÍV EZ A HONLAP.
- A honlap használatával hozzájárul a cookie-k (sütik) elemzéséhez és felhasználásához.
További információk:
Cookie (süti) használat
- Honlapunkhoz kapcsolódóan NINCS adatkezelési tevékenység. További információk: Adatkezelés, Impresszum

  IpariHirugynokseg.hu   Hírek   Rendezvények     Szolgáltatásaink     Riportok    
IpariHírügynökség.hu : Híreink: Már az IpariCégek.hu oldalain elérhetők friss híreink Autó, jármű, közlekedés ; Robot, automatika kategóriákban is.  
2023.02.03.
. .
:
Hírek, Ipari hírek
Az első magyar, laktózmentes mozzarella a Szarvasi Mozzarellától - 25 év, piacvezető szerep és folyamatos innováció 2016.05.03.
Forrás: B&D ComMedia Kommunikációs Iroda - Szarvasi Mozzarella Kft. Sajtóközlemény
2016. május 3., Örménykút – Az idén 25 éves, a friss, olasz típusú sajtok területén piacvezető Szarvasi Mozzarella Kft. májustól, laktózmentes mozzarellát hoz forgalomba.
A Szarvasi Mozzarella Laktózmentes (100g-os és 100g-os mini) változatainak bevezetésével a speciális étrendet igénylő vásárlók kiszolgálása, és a cég piacrészesedésének további növelése a cél.
Az alapítás óta nyereségesen gazdálkodó vállalkozás tavalyi árbevétele megközelítette az 5 milliárd forintot, a volument tekintve az idei évre 10% körüli növekedést tervez, és a közeljövőben további termékeinek laktózmentes változatát is forgalomba hozza.


A legújabb termékfejlesztés oka: a növekvő igény a laktózmentes termékek iránt
A laktózérzékenység oka a tejcukor (laktóz) lebontásához szükséges laktáz enzim nagyon alacsony szintje vagy teljes hiánya a szervezetben. A Szarvasi Mozzarella olyan mozzarellát fejlesztett, amelyet a hiányzó enzim hozzáadásával laktózmentessé tett, így a termék laktóztartalma az előírásnak megfelelően kevesebb, mint 0,1g/100g. Fogyasztásával a tejcukor érzékenyek is teljes biztonságban élvezhetik az igazi mozzarella ízt. A laktózintolerancia három főbb csoportja ismert: a veleszületett laktózintolerancia, amikor már újszülött korban is képtelen a szervezet a laktáztermelésre; az elsődleges laktózintolerancia, ami az életkor előrehaladásával fokozatosan csökkenő laktázszint miatt alakul ki; a másodlagos laktózintolerancia, amelynek esetén környezeti faktorok (pl. bélnyálkahártyát érintő fertőzéses megbetegedés) zavarják a laktáz enzim termelését. Az érintettek nagy része hazánkban is az utolsó két típusba tartozik. A laktózintolerancia jelenléte a világban 7-20% körüli, de jelentős eltérést mutat földrajzi elterjedtsége. Előfordulása az afrikai és ázsiai népcsoportok között akár 90%-os is lehet, Európában északról dél felé haladva növekszik, a skandináv országokban mindössze 2-3% körüli. Magyarországon a felnőtt lakosság közel harmadánál jelentkeznek gyomor-bélrendszeri tünetek minimális, illetve kis mennyiségű tejtermék fogyasztása esetén.

TUDTA-E, HOGY
•    a tejcukor egy diszacharid, amely glükózból és galaktózból épül fel. Ebben a formában nem tud felszívódni, csak bontást követően;
•    a tejcukor bontása a vékonybélben történik, a laktáz enzim által;
•    1 dl tehéntej 5 g tejcukrot tartalmaz;
•    takarmányozással nem befolyásolható a tehéntej laktóztartalma;
•    tejcukortól mentesnek (laktózmentes) tekinthető minden olyan élelmiszeripari termék, amely tejcukortartalma a 0,1 g/100 g vagy a 0,1 g/100 cm3 értéket nem haladja meg;
•    a laktózmentes tejben elbontva található meg az 5 g cukor (a cukorbetegeknél ezt be kell számítani);
•    tejcukrot nemcsak élelmiszerek tartalmazhatnak, hanem étrend-kiegészítők, homeopátiás készítmények és gyógyszerek is.

A laktózintoleranciával élőknek megoldást nyújt – a legjobb természetes kalciumforrást – a tejet és tejtermékeket tartalmazó laktózszegény étrend. Ennek betartását az egyre szélesebb választékban kapható laktózmentes tej és tejtermékek segítik, amelyhez most a Szarvasi Mozzarella az új, laktózmentes mozzarelláival csatlakozik.

A negyedszázada működő vállalkozás – számokban
Az idén 25 éves Szarvasi Mozzarella Kft. 2015-ös árbevétele megközelítette az 5 milliárd forintot, amely az előző évi 4,5 milliárdhoz képest hozzávetőleg 8-9%-os növekedést jelent. Export részesedése 8%, amelynek legjelentősebb hányadát a román és az olasz vásárlók kiszolgálása teszi ki. A felöntőlével csomagolt, zacskós mozzarellák 2016. első negyedéves forgalomnövekedése 18% volt az előző év hasonló időszakához képest, míg a félkemény sajt kategóriába tartozó pizza mozzarella 14%-os növekedést ért el. A volument tekintve a társaság az idei évre 10% körüli növekedést tervez.

###

A laktózérzékenységgel kapcsolatos információhoz és adatokhoz
a Magyar Dietetikusok Országos Szövetségének laktózintolerancia témájú hírlevele nyújtott segítséget:
http://mdosz.hu/hun/wp-content/uploads/2016/03/taplalkozasi_akademia_2015_04_laktozintolerancia_150428.pdf

###

Szarvasi Mozzarella Kft. (http://www.szarvasimozzarella.hu):
Az 1991 óta Örménykúton működő sajtüzem elsődleges profilja az egész világon közkedvelt, Olaszországból származó mozzarella sajtcsalád gyártása és forgalmazása. A környék számos, kiváló minőségű nyers tejet előállító gazdasága nagyban hozzájárult a cég gyors fejlődéséhez, így 1996 óta 100%-ban magyar tulajdonban lévő Szarvasi Mozzarella Kft. már az első számú olasz sajtokat előállító, hazai vállalatnak mondhatta magát. Eközben egyre több vásárló ismerte és kedvelte meg a mozzarella sajtcsaládba tartozó termékeket. Modern, európai színvonalú üzemükben a legjobb minőségű alapanyagok felhasználásával készülnek termékeik.
A fokozatos fejlődésnek köszönhetően 2006-ban megnyitották budaörsi logisztikai- és értékesítési központjukat, melynek köszönhetően még hatékonyabban tudják kiszolgálni az egyre növekvő fogyasztói igényeket. 2010-ben egy készáru hűtőraktárt hoztak létre örménykúti telephelyükön, mely jelentősen megkönnyítette vásárlóik és partnereik kiszolgálását. A cég több mint 30 terméke közül a Szarvasi Mozzarella 100g-os mini és egy gombócos változata, a pizzériák által közkedvelt pizza mozzarella, valamint a mascarpone termékek a legnépszerűbbek.
A 25 éves munka eredményeként a Szarvasi Mozzarella márkanév az elmúlt években elnyerte a MagyarBrands és a Superbrands díjakat, illetve Business Superbrands díjazott is volt már.
.

« vissza
További híreink
Tájékoztatás a hírfelvitel megszűnéséről és új portálunkról 2017.06.19.
Cookie (süti) használat 2017.06.03.
Impresszum, Adatkezelés 2017.02.01.
Városi elismerés a hatvani Bosch gyárigazgatóinak - Odaadás, elkötelezettség, felelősségtudat 2016.09.28.
Negyedik tanév Bosch támogatással - Egy nap a technológia és a tudomány bűvöletében 2016.09.27.
YouTube.com/IpariHírügynökség - Nézd meg videóinkat!   

Ipari Hírügynökség: Ipari, Ipari Hírek, Sajtóközlemények, Riportok, VideoRiportok, Ipar, Környezet, Táj, Természet, Videók, Sajtófotók
Az ipar hírei!


Főoldal |
Keresés:  
Az Ipari Hírügynökség oldalain független, gazdasági híreket jelentetünk meg.